In de media

 
 In de media
 
   Opleiding & Ontwikkeling – juli/augustus 2011

Nieuwe hoofdredacteur van O&O: Isolde van Roekel – Kolkhuis Tanke

door: Agnes van der Linden

 


 

Het eerste nummer van O&O in 2012 zal verschijnen onder verantwoordelijkheid van Isolde van Roekel – Kolkhuis Tanke. Zij neemt het stokje over van Jan Stavenga de Jong. In deze O&O een eerste kennismaking.

 

 

Lees of download het artikel »


 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
   HM Profiel - december 2009

 

'We waren toch jonge goden?'

door: Sandra Slaghekke

 

 

Hoe houd je als ervaren 45-plus-collega je werk interessant? Wat helpt daarbij en wat juist niet? Hierover gaat het onderzoek 'Kennis in Beweging' dat de Politieacademie doet in vijf politiekorpsen, waaronder Hollands Midden. Onderzoekster Isolde van Roekel volgt drie 45-plus-collega's die aan de slag willen met hun loopbaan. In november praatte ze in Hollands Midden ruim dertig belangstellende collega's bij over de voortgang van haar onderzoek.

 

 

Lees of download het artikel »


 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
   Schoolbestuur - oktober 2009

De liefde moet wel van twee kanten komen

door: San van Eersel en Isolde van Roekel - Kolkhuis TankeHet huidige onderwijs lijkt te worden bepaald door uniformiteit, beheersbaarheid, controle en doelmatigheid. Deze benadering is geïnspireerd door de automatisering van het productieproces (lopende band). Kenmerkend voor deze benadering is dat de werkelijkheid wordt opgedeeld in kleine stukjes en wordt gestandaardiseerd. Ook beleidsmakers binnen het onderwijs denken op deze wijze een betere grip te krijgen op wat er in het onderwijs gebeurt.


In werkelijkheid leidt deze manier van denken eerder tot chaos en verwarring dan tot rust en duidelijkheid. Door het opdelen van het onderwijsproces in losse stukjes raakt het zicht op het grotere geheel waarvan dit proces deel uitmaakt verloren. En door de standaardisering ervan wordt elke aanzet tot creatieve uitwisseling in de kiem gesmoord. Een dergelijke aanpak biedt geen duurzame oplossingen voor de problemen waarmee het onderwijs wordt geconfronteerd


 

Lees of download het artikel »


 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
   Processional

Loopbaan en leeftijd

door: Herbert BolandAan de hand van een aantal stellingen praten deskundigen Isolde van Roekel - Kolkhuis Tanke en Hans van Krimpen onder leiding van consultant Wiljo Florijn over hun ervaringen met leeftijdaspecten bij de loopbaan en ontwikkeling van mensen en organisaties.Lees of download het artikel »

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
   Spits - 24 juli 2009

Je moet die oudjes niet zo ontzien

door: Helm HorstenWe kennen het allemaal wel: het 'fossiel van het bedrijf '. De oudere collega die het allemaal al eens gezien heeft, met de meeste ervaring maar met de minste flexibiliteit. Die elke verandering als een bedreiging ziet. Zulke collega's zul je in de komende jaren misschien wel meer krijgen: de toenemende vergrijzing heeft tot gevolg dat mensen hoogstwaarschijnlijk tot ruim na hun 65ste zullen moeten blijven werken. Maar, als ouderen steeds langer blijven werken, hoe zorg je er dan voor dat ze ook bekwaam blijven in het werk dat ze doen?Lees of download het artikel »


 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
   KBVO - deel 3 - april 2009

Je moet niet alles willen weten

Dit interview verscheen eerder in Schoolbestuur 9 - 2008

door: Karin MelisVertrouwen is per definitie een aan het leven en de wereld ontstijgend gegeven. Je

ziet het niet, maar het is er wel (of niet). En je kunt het geven. Dat levert dan weer het geschonken vertrouwen op. Dat laatste is wat onderwijskundige Isolde R. van

Roekel-Kolkhuis Tanke (44) beoogt als zijnde lid van de onlangs in het leven geroepen raad van toezicht (tevoren: algemeen bestuur) van de Stichting Katholieke Scholen Westelijk Weidegebied (SKSWW). Deze stichting, in 1999 voortgekomen uit een fusie van diverse schoolbesturen, kent 15 basisscholen in Abcoude, Montfoort, Woerden en omstreken.Lees of download het artikel »

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
   Health in Bedrijf - Jaargang 2 - maart 2009

Waardeer de oude rot

door: Jenny Manders


Ook zonder rollator ben je tegenwoordig al snel te oud voor de arbeidsmarkt. Na je veertigste wordt de kans op een sollicitatiegesprek in rap tempo kleiner. En dat terwijl structurele personeelstekorten op de loer liggen, want de babyboomers gaan met pensioen. Hoog tijd om de competenties van onze oude rotten te waarderen in plaats van ze weg te gooien ....Lees of download het artikel »


 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
   O&O - Jaargang 22, uitgave jan./febr.

Landelijke conferentie Opleiden & Leren: GeneratieLeren

door: Miranda Luttik


 

Generaties samen op ontdekkingstocht. Welke motieven, drijfveren en behoeften spelen bij verschillende generaties een rol? En welke mogelijkheden biedt dit voor leren en leer­interventies?


 

Lees of download het artikel »


 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
   Schoolbestuur - december 2008

Je moet niet alles willen weten

door: Karin Melis

 


Loyaliteit loont knalt een meer dan levensgrote billboard langs de snelweg ter furore van mobiel bellen. Vertrouwen verdient zou je, voor de broodnodige variatie én de kredietcrisis indachtig, kunnen zeggen. Die crisis wordt opgevat als een vertrouwenscrisis, als een kennelijk gebrek aan vertrouwen. En opeens poppen de workshops en bespiegelingen hieromtrent als paddenstoelen uit de grond. Waar een gebrek is, ontstaat handel. Jammer, dat een zijnswijze als vertrouwen nu net niet onderhandelbaar of overdrachtelijk is ....

 


Lees of download het artikel »


 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
   De Academie - december 2008

Werkende ouderen: vernieuwen en leren

door: Gerard Zeegers

 


We moeten langer door werken voor we met pensioen kunnen. Maar hoe blijven oudere werk­nemers interessant voor werkge­vers? Isolde van Roekel-Kolkhuis Tanke promoveerde op Nyenrode Business Universiteit met een studie naar de manier waarop oudere werknemers competent kunnen blijven deelnemen aan het arbeidsproces.

 


Lees of download het artikel »


 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
   www.leeftijd.nl - 3 juli 2008

Oudere werknemers juist niet ontzien

uit: P&O actueel

 


Ouderen gedijen het best in een werkomgeving waar ze elke dag moeten bijleren. Teveel organisaties echter laten ouderen werkzaamheden verrichten waar ze al goed in zijn. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Isolde van Roekel Kolkhuis Tanke aan de Universiteit Nyenrode ....Lees of download het artikel »


 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
   Het Financieele Dagblad - 23 juni 2008

Door mismanagement en vooroordelen verliezen oudere werknemers hun pasvorm

door: Jeroen Bos

 


Oudere werknemers zijn vastgeroest, ouderwets, vaak ziek en om de haverklap vrij vanwege een ouwelullendag. De stereotypen zijn niet van de lucht als het om collega's op leeftijd gaat. 'Ouwe lullen moeten weg', zongen Koot en Bie in 1984 en menig manager onderschrijft die slagzin ook nu nog, heimelijk of niet.

Dat moet en kan anders, concludeert organisatiedeskundige Isolde van Roekel-Kolkhuis Tanke ....Lees of download het artikel »


 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
   BNR Nieuwsradio - 23 juni 2008


Oudere medewerkers vooral duur en lastig? In een radioprogramma van BNR Nieuwsradio besprak presentatrice Margriet van der Linden met Isolde van Roekel - Kolkhuis Tanke hoe oudere medewerkers juist wel competent blijven in hun werk. En hoe anderen in de directe werkomgeving dit mede beïnvloeden.Luister hier naar het gehele interview »


 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
   HR Praktijk - 13 juni 2008

Ontzie de oudere werknemer niet

door: Mariel HovemannOudere werknemers blijven competent door dagelijks te leren en niet door af en toe kennis en vaardigheden bij te spijkeren. Dit blijkt uit het onderzoek 'Competent blijven werken in latere loopbaanfasen' van Isolde van Roekel – Kolkhuis Tanke, gepromoveerd aan de Nyenrode Business Universiteit.Lees of download het artikel »